AKTIVITETER

Aktivitetsteamet

Det første vi gjorde når sykehjemmet ble et Villa Skaar hjem, var å ansette en aktivitør. I dag er det Øystein som er aktivitetsleder hos oss. I tillegg til å være en fantastisk aktivitør, så er han også utdannet fysioterapeut. I tillegg har han to sertifiserte terapihunder, som gjør en fantastisk jobb. Spesielt mot demente skaper hundene, Othello og Bellman, utrolige resultater.

Vi har egen bil, og drar ofte på utflukter fjernt og nært. Sang og musikk er populært og vaffelstund er alltid høytid. Vi har også et flott uteområde som tas i bruk når været tillater det.

Arrangementsoversikt

Våre planlagte arrangementer planlegges i bolker av seks uker. Ønske du å se hvordan en typisk uke er for oss?Klikk på linkene til høyre for å laste ned

musikk
Sang og musikk

Vi bruker mye tid til sang og musikk. Vi opplever at sang og musikk er et meget godt, samlende og populært tilbud, og det fungerer spesielt god i forhold til demente.


Turer

Vi reiser regelmessig på turer. Da drar vi på shoppingtur, er på turer i skog og mark, på piknik i det fri, turer til hjemsteder og mye mer. Det er beboernes ønsker, været og gode ideer som bestemmer reisemålet.


fisketur-2
blomster
Uteaktiviteter

Aktivitetene varierer i løpet av året. Om høsten plukker vi frukt og bær som beboerne er med på å safte og sylte. Om sommeren har vi mange aktiviteter ute.


Bingo m.m.

Bingo, trim og vaffelsteking er tradisjonelle tilbud som favner alle på en gang. Disse tilbudene er også meget populære. Konseptet Randis kafé er spesielt populært.


Vaffel med tilbehør
prest
Prestebesøk

Presten kommer med jevne mellomrom og i høytidene for å holde andakt. I tillegg får vi besøk fra frivillige organisasjoner og institusjoner som sprer hygge og glede på huset.


Alt er mulig

Hos oss er ingen ting umulig – ønsker man seg en tur i en rød kabriolet, så ordner selvsagt dette seg!


En av våre beboere på tur!
julsmal
Høytider

Vi har et eget tradisjonelt opplegg for jul, nyttår, påsken og 17. mai. I tillegg markerer vi morsdag, farsdag, valentines dag, fastelaven, frigjøringsdagen, St. Hans, Julegrantenning og St. Lucia. Vi opplever at det er viktig å markere høytidene og de tradisjonelle festdagene. Det vekker minner og skaper samtaleemner. Dersom vi kommer over andre merkedager, så hender det at vi lager en liten markering ut av det. Primstaven er et godt hjelpemiddel i denne sammenheng.


Arrangementer

Våre planlagte arrangementer ligger alltid ute, og på vår facebook-side finner du spennende bilder og mer informasjon om hva vi har gjort.

Noen bilder fra aktivitetene