VILLA SKAAR SYLLING

Villa Skaar Sylling AS har vært drevet av familien siden 1958. I fire generasjoner har vi arbeidet for å være et ikke-institusjonelt og smidig sykehjem hvor våre beboere skal trives.

Vi har to hjem i Sylling, Hovedhjemmet og Eplehagen. Begge steder ligger landlig til med vakker utsikt over Tyrifjorden. Hjemmene har flotte uteområder som blir mye brukt både sommer og vinter. Begge hjem har også hver sin koselige pub, hvor vi blant annet serverer vårt eget øl.

sylling_06

Villa Skaar, hovedhjemmet har vært drevet i fire generasjoner siden Olav Skaar etablerte driften i 1958. Sykehjemmet har siden etableringen blitt påbygd flere ganger, og moderniseres kontinuerlig for å tilfredsstille gjeldende lover og forskrifter, og ikke minst våre egne krav til trivsel.

Vi har 30 rom som varierer i farge, størrelse og kledning. Dette gjør det enklere å identifisere, og føle seg hjemme på, sitt eget rom. For å ta vare på den hjemlige atmosfæren er det hyggelig om beboerne tar med egne møbler, pynteting, bilder og lignende.

Det er trådløst datanett over hele huset, og det er lagt opp for TV på hvert rom. Det er kun servant på rommet, og man deler derfor bad med noen andre beboere. Man kan låse både badet og rommet slik at man sikrer privatliv.

VS_eplehagen_01

Villa Eplehagen er en avdeling under Villa Skaar AS. Huset ligger ca 300 meter fra hovedhjemmet, og rommer 12 enkeltrom fordelt på to etasjer.

Sykehjemmet ble totaloppusset i 2007 og fremstår som hjemmekoselig, og har små avdelinger som skaper nærhet, trygghet og trivsel. Utenfor sykehjemmet er det en stor hage med benker, busker og epletrær.

Rommene er lyse og vennlige. Det er servant på rommene, og man deler derfor bad med noen andre beboere. Man kan låse både badet og rommet slik at man sikrer privatliv.

Bilder fra Villa Skaar Sylling

MØT

VÅRE ANSATTE

Synnøve Thorsrud
Bestyrer
Synnøve er ansvarlig for driften av Villa Skaar Sylling (Hovedhjemmet, Eplehagen og Frogner).
Les mer
Elin Hilling
Lønnsansvarlig
Elin er lønnsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem.
Les mer
Elisabeth Gunther Larsen
Fysioterapeut
Les mer
Ewa Schwarko
Avdelingsleder Hovedhjemmet
Marianne S. Elvedal
Avdelingsleder Eplehagen
Magnhild H. Larsen
Friluftsleder
Line Bekkvang
Aktivitetsleder
Sigmund Haverstad
Vaktmester
Lars Morten Herlofsen
Lege
KONSERNLEDELSE

HOVEDKONTORET

Richard Skaar Thorsrud
Adm. dir, Skaar Omsorg AS
Richard er fjerde generasjon Skaar og har overordnet ansvar for hele kjeden.
Laila R C Frostad
Regnskapsansvarlig
Laila er regnskapsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem og har også ansvar for fakturering.
Anette Øverby
Salgsansvarlig / Key Account Manager
Anette har ansvar for kundeoppfølging, bestilling av plasser, kontrakter, samt salg og markedsføring.

Søk om plass

Ønsker du å søke om plass på egne eller andres vegne? Det gjør du her.

VÅR HISTORIE

VILLA SKAAR – GJENNOM FIRE GENERASJONER

1958

Olav Einar Skaar møter søster Borghild og slår seg sammen med henne om driften av Mehlum Pleiehjem.

1960

Eiendommen i Sylling der Villa Skaar i dag drives ble kjøpt, og et omfattende påbyggingsprosjekt ble igangsatt.

1962

Driften startet på eiendommen i Sylling. Dette ble starten på en storstilt satsning i bygda. En rekke pensjonater for pasienter, og personalboliger for ansatte, kom snart under Olav Skaars eie. Flere kommuner kjøpte våre tjenester.

1968

Da Olav døde i 1968 drev hans sønn, Einar Olav Skaar, sykehjemmet videre sammen med Olavs hustru, kjent som søster Borghild.

1978

Da Søster Borghild gikk bort i 1978, drev Einar Olav Skaar sykehjemmene alene i en turbulent tid. Etterspørselen etter sykehjemsplasser sank dramatisk fordi satsningen på hjemmebasert omsorg gjorde mange sykehjem overflødige. Mange kommuner trakk seg derfor ut, og Einar måtte selge flere av eiendommene for å redde bedriften.

1989

Mona Skaar Thorsrud, datter av Olav Einar Skaar, overtar og det siste pensjonatet ble solgt. Mona satt kun igjen med hovedhjemmet. Hun moderniserte driften og bygningen, og kunne etter hvert bygge på flere ganger. Mona valgte også å segmentere driften bort fra ordinær sykehjemsdrift.

2005

Da fjerde generasjon, Richard Skaar Thorsrud, overtok, så ble det etablert en ny sykehjemsavdeling i et eget bygg, Villa Eplehagen. Kontorene ble flyttet til eget administrasjonsbygg, noe som frigjorde plass i hovedhjemmet. Vi har, gjennom anbud, blitt en del av det frie sykehjemsvalget i Oslo, og flere kommuner kjøper enkeltplasser. I tillegg har vi startet opp tilbud om Seniorleiligheter på Kypros.

2012

Driftsselskapet ble solgt til kjeden INOM, og Villa Skaar ble del av en større omsorgskjede.

2014

Det var nyttig å erfare fordeler og ulemper med å være eid av en kjede. Dette var lærdom å ta med seg, da vi valgte å starte opp en egen kjede. Richard gikk ut av Villa Skaar og var med å etablere Skaar Omsorg. Skaar Omsorg skal enda tydeligere rendyrke familiens verdier, og skal derfor få omsorgshotell i sitt konsept i tillegg til sykehjem.

Juni 2015

Skaar Omsorg kjøpte Villa Skaar som første bedrift i kjeden, og kjøpte Søster Ninas Sykehjem dagen etter. Synnøve H Thorsrud tar over som bestyrer i Sylling.

November 2017

Frogner sykehjem ble kjøpt av Lier kommune som nedla driften her i 2016. Bygget ble pusset opp i 2018 og er planlagt åpnet som et hjemmekoselig, herskapelig og moderne hjem i 2020. Sykehjemmet skal hete Villa Skaar Frogner, men driften legges under Villa Skaar Sylling.