fbpx

VILLA SKAAR FROGNER

Villa Skaar Frogner ligger landlig til på Egge i Lier kommune, med utsikt over Lierdalens grønne kulturlandskap og med en liten elv klukkende i bakgrunnen.

Frogner ble bygget som sykehjem i 1921 og er senere blitt bygd på flere ganger. I 2020 var vi ferdig med en totalrenovering av hjemmet, og det fremstår nå som moderne og brukervennlig, samtidig som det opprinnelige herskaplige uttrykket er beholdt. Vårt mål var å lage et praktisk, men samtidig idyllisk og hjemmekoselig hjem for våre beboere.

Rundt hjemmet finer man grønne uteområder med mange lune sitteplasser, fontene og en hønsegård.

Inne har vi 29 romslige beboerrom, alle med eget bad. Noen rom kan omgjøres til rom for ektepar dersom det er ønskelig. Utover det tilbyr vi kun enerom.

Det finnes flere store og lyse stuer som byr på en koselig atmosfære. Det er eget besøksrom og en koselig pub. Et stort kjøkken sørger for deilig hjemmelaget mat og god matlukt i huset.

Bilder fra Villa Skaar Frogner

Hederlig omtale fra jurien i byggeskikkprisen

Villa Skaar Frogner var nominert til byggeskikkprisen i Lier kommune i 2021 for sin innvendige oppussing og renovering av bygget. Her følger et utdrag av juriens vurdering:

Villa Skaar Frogner tildeles hederlig omtale fordi de har hatt fokus på å gjenopprette/forbedre eksisterende karakter i sin rehabilitering av bygget, og har i tillegg hatt fokus på gjenbruk/miljø i gjennomføringen av rehabiliterings- og innredningsarbeidene.

Arkitekten i samarbeid med eierne har hatt en komplisert oppgave å løse. De har gjenåpnet hovedinngangen sentralt på bygget og knytter denne opp mot dagligstuen med utsyn til det indre gårdsrom. Denne har også blitt møblert med møbler som gir rommet et varmt preg. Det er også store dører ut mot et gårdsrom som i løpet av sommeren vil få sin endelige form med beplantning og tregulv ut mot plen. Sykehjemmets fokus på beboerenes trivsel, gjenspeiles i rehabiliteringsarbeidet som er gjennomført.

Alle rom har fått egne bad og man har fjernet flere tverrgående skillevegger i den hensikt å få tilfredsstillende forskriftsmessig manøvreringsplass rundt beboerens senger. Gangarealene har fått nedforet himlinger hvor føringer er godt integrert og hvor tidsriktig listverk markerer overgangen mellom vegg og tak.

Kjøkkenet er totalrenovert og maten produseres den dagen den blir servert. Beboerne har til og med fått sin egen pub i underetasjen.

Rehabiliteringen viser en respekt for husets stilfulle hovedramme og bygget har en sentral plassering i nærområdet med sin vakre beliggenhet inntil Vestsideveien.

MØT

VÅRE ANSATTE

Miriam Helfjord
Bestyrer
Miriam er ansvarlig for driften av Villa Skaar Frogner.
Les mer
Epost
Linn Thorvaldsen
Faglig leder
Linnhar det faglige ansvaret for Villa Skaar Frogner. Linn er utdannet sykepleier med videreutdanning.
Les mer
Epost
Hanne Enger
Lege
Hanne har tilsynsansvar for sykehjemmene våre i Lier (Villa Skaar Sylling og Villa Skaar Frogner). Hun er også konsernlege for hele Villa Skaar.
Les mer
Epost
 
MØT

HOVEDKONTORET (SYLLING)

Richard Skaar Thorsrud
Administrerende direktør
Richard er fjerde generasjon Skaar og har overordnet ansvar for hele kjeden.
Les mer
EpostLinkedIN
Veronica Valstad Skikkelstadødegård
Driftsdirektør
Veronica har det operative ansvaret for driften og oppølging av bestyrerne på de ulike hjemmene. Veronica har også et overordnet ansvar for kvalitets- og forbedringsarbeidet i Villa Skaar og følger opp vår ISO-sertifisering.
Les mer
EpostLinkedIN
Anne-Dorthe Holter Pettersen
Kvalitetsleder
EpostLinkedIN
Isabell Olsen
HR-leder
Isabell arbeider med HR i Villa Skaar. Hun er også rektor for Skaar Akademiet.
Les mer
EpostLinkedIN
Hanne Enger
Konsernlege
Hanne er konsernlege og har overordnet medisinsk ansvar for Villa Skaar.
Les mer
Epost
Anette Øverby
KAM/salgssjef
Anette har ansvar for kundeoppfølging, bestilling av plasser, kontrakter, samt salg og markedsføring.
Les mer
EpostLinkedIN
Elin Hilling
Lønnsansvarlig
Elin er lønnsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem.
Les mer
EpostLinkedIN
Laila Frostad
Regnskapsansvarlig
Laila er regnskapsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem og har også ansvar for fakturering.
Les mer
EpostLinkedIN
Håkon Marheim
IT-ansvarlig
Øystein Johannessen
Leder for dyreassistert omsorg
EpostLinkedIN
 

Søk om plass

Ønsker du å søke om plass på egne eller andres vegne? Det gjør du her.

VÅR HISTORIE

HERSKAPELIG SYKEHJEM FRA 1921

1904

På tomten ble det første kommunale hjemmet bygd i 1904. Det var da et laftet hus. Bygningen fungerte først som fattighjem, men endret senere navnet til Frogner pleiehjem. Dette huset brant dessverre ned i 1918.

1921

I 1921 sto det nye sykehjemmet klart, og det ble den gang regnet som en av landets mest moderne sykehjem. Prislappen var kr 229.269,-

1974

Siden 1974 har sykehjemmet blitt påbygd flere ganger i takt med Lier kommunes behov for flere plasser. To nye fløyer har kommet til og hjemmet hadde på det meste over 40 beboerrom.

2016

I 2016 la kommunen ned driften og flyttet beboere og ansatte til et nytt hjem i kommunen. Huset ble vurdert benyttet som asylmottak, men ble i stedet stående tomt i litt over ett år.

Juni 2017

Oppunder jul i 2017 kjøpte Skaar Omsorg bygget med planer om å gjøre det til Villa Skaars neste sykehjem i Lier kommune.

Et omfattende arbeid med modernisering, oppussing og standardheving ble startet opp, og driftsstart ble planlagt til 2020.

Desember 2020

I desember 2020 var bygget klart til innflytting, og beboere fra sykehjemmet i Sylling ble våre første beboere på Villa Skaar Frogner.