VILLA SKAAR FROGNER

Villa Skaar Frogner ligger landlig til på Egge i Lier kommune, med utsikt over Lierdalens grønne kulturlandskap og med en liten elv klukkende i bakgrunnen.

Frogner ble bygget som sykehjem i 1921 og er senere blitt bygd på flere ganger. Det opprinnelige herskaplige uttrykket er beholdt, og stedet fremstår som veldig idyllisk og hjemmekoselig.

Inne finner man 30 romslige beboerrom, alle med eget bad. Det finnes flere store og lyse stuer som er holdt i en gammeldags stil, og som byr på en koselig atmosfære. Et stort kjøkken sørger for deilig hjemmelaget mat og en god matlukt i huset.

Sykehjemmet ble et Villa Skaar sykehjem i 2017. I 2018 begynte omfattende oppussing og modernisering av hele hjemmet, og det planlegges for en driftsstart i 2020.

Bilder fra Villa Skaar Frogner

MØT

VÅRE ANSATTE

Elin Hilling
Lønnsansvarlig
Elin er lønnsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem.
Synnøve Thorsrud
Bestyrer, Villa Skaar Sylling
Synnøve er ansvarlig for driften av Villa Skaar Sylling (Hovedhjemmet, Eplehagen og Frogner).
Dr. Lars Morten Herlofsen
Lege, Villa Skaar Sylling
Morten er spesialist innen psykiatri. Overordnet medisinsk ansvar på Villa Skaar, Sylling.
MØT

HOVEDKONTORET (SYLLING)

Richard Skaar Thorsrud
Adm. dir, Skaar Omsorg AS
Richard er fjerde generasjon Skaar og har overordnet ansvar for hele kjeden.
Laila R C Frostad
Regnskapsansvarlig
Laila er regnskapsansvarlig for samtlige Villa Skaar sykehjem og har også ansvar for fakturering.
Anette Øverby
Salgsansvarlig / Key Account Manager
Anette har ansvar for kundeoppfølging, bestilling av plasser, kontrakter, samt salg og markedsføring.

Søk om plass

Ønsker du å søke om plass på egne eller andres vegne? Det gjør du her.

VÅR HISTORIE

HERSKAPELIG SYKEHJEM FRA 1921

1904

På tomten ble det første kommunale hjemmet bygd i 1904. Det var da et laftet hus. Bygningen fungerte først som fattighjem, men endret senere navnet til Frogner pleiehjem. Dette huset brant dessverre ned i 1918.

1921

I 1921 sto det nye sykehjemmet klart, og det ble den gang regnet som en av landets mest moderne sykehjem. Prislappen var kr 229.269,-

1974

Siden 1974 har sykehjemmet blitt påbygd flere ganger i takt med Lier kommunes behov for flere plasser. To nye fløyer har kommet til og hjemmet hadde på det meste over 40 beboerrom.

2016

I 2016 la kommunen ned driften og flyttet beboere og ansatte til et nytt hjem i kommunen. Huset ble vurdert benyttet som asylmottak, men ble i stedet stående tomt i litt over ett år.

Juni 2017

Oppunder jul i 2017 kjøpte Skaar Omsorg bygget med planer om å gjøre det til Villa Skaars tredje sykehjem i Lier kommune.

Et omfattende arbeid med modernisering, oppussing og standardheving ble startet opp, og driftsstart ble planlagt til 2020.