fbpx

Blog

Hederlig omtale om Villa Skaar Frogner fra jurien i Lier kommunes byggeskikkomite

Villa Skaar Frogner var nominert til byggeskikkprisen i Lier kommune i 2021 for sin innvendige oppussing og renovering av bygget. Her følger et utdrag av juriens vurdering:

Villa Skaar Frogner tildeles hederlig omtale fordi de har hatt fokus på å gjenopprette/forbedre eksisterende karakter i sin rehabilitering av bygget, og har i tillegg hatt fokus på gjenbruk/miljø i gjennomføringen av rehabiliterings- og innredningsarbeidene.

Arkitekten i samarbeid med eierne har hatt en komplisert oppgave å løse. De har gjenåpnet hovedinngangen sentralt på bygget og knytter denne opp mot dagligstuen med utsyn til det indre gårdsrom. Denne har også blitt møblert med møbler som gir rommet et varmt preg. Det er også store dører ut mot et gårdsrom som i løpet av sommeren vil få sin endelige form med beplantning og tregulv ut mot plen. Sykehjemmets fokus på beboerenes trivsel, gjenspeiles i rehabiliteringsarbeidet som er gjennomført.

Alle rom har fått egne bad og man har fjernet flere tverrgående skillevegger i den hensikt å få tilfredsstillende forskriftsmessig manøvreringsplass rundt beboerens senger. Gangarealene har fått nedforet himlinger hvor føringer er godt integrert og hvor tidsriktig listverk markerer overgangen mellom vegg og tak.

Kjøkkenet er totalrenovert og maten produseres den dagen den blir servert. Beboerne har til og med fått sin egen pub i underetasjen.

Rehabiliteringen viser en respekt for husets stilfulle hovedramme og bygget har en sentral plassering i nærområdet med sin vakre beliggenhet inntil Vestsideveien.

nyhet