fbpx

PRESSEMELDING

 

Skaar Omsorg AS kjøper Kajalund sykehjem

Sylling, 19.12.18

Selskapet Skaar Omsorg AS kjøper eiendommen fra Kajalund Eiendom AS, og vil gjenåpne sykehjemmet under navnet Villa Skaar Kajalund. Det forventes at de første beboere kan flytte inn allerede i løpet 2. halvår 2019, etter at lokalene har blitt pusset opp til å være i tråd med Villa Skaar sine krav. Her skal det blant annet bygges et fullverdig kjøkken som skal servere hjemmelaget mat til beboerne hver eneste dag.

Sykehjemmet med beliggenhet på Sollerud ved Ullern i Oslo, ble lagt ned av den tidligere eieren i 2017, da avtalen med Oslo kommune ikke ble fornyet. Frem til nedleggelsen var sykehjemmet flere ganger kåret til byens beste i de årlige pårørendeundersøkelsene utført av Oslo kommune. Vi har stor tro på at Villa Skaar Kajalund raskt vil bli et meget populært sykehjem igjen. Hjemmet har et godt historisk utgangspunkt kombinert med en flott beliggenhet. Nå vil hjemmet i tillegg få tilført Skaar familiens omsorgsfilosofi, noe som garanterer beboerne det beste omsorgsprodukt i bransjen.
Skaar Omsorg har fra før av fire andre sykehjem. To stk. i Lier kommune, ett på Vestfossen og ett på Jevnaker. Selskapet har avtaler med over 20 kommuner i det sentrale Østlandet for levering av kvalitets-eldreomsorg i form av sykehjemsplasser.

Villa Skaar har vært et merkenavn innen eldreomsorg i over 60 år, og dagens leder Richard Skaar Thorsrud er den fjerde generasjonen som driver bedriften videre etter sin oldefar Olav Skaar. Våre prinsipper for drift er enkle; vi har fokus på en hjemmekoselig atmosfære, gode og inkluderende aktiviteter, samt god hjemmelaget mat fra eget kjøkken. Villa Skaar sykehjemmene har, i likhet med Kajalund, blitt kåret som de beste innen sitt felt av de pårørende i Oslo Kommune.

«Jeg gleder med til å ta fatt på arbeidet med å skape et godt hjem for eldre på Kajalund. Det er et godt stykke arbeid som må gjøres før vi er klare for å ta imot første beboer. Vi skal skape et hjemmekoselig hjem for våre beboere, og fylle dagene med varierte aktiviteter og god mat. Alt i tråd med Villa Skaar filosofien.», sier Richard Skaar Thorsrud, som ser frem til et godt samarbeid med alle som har vært, og er, glad i Kajalund.

Skaar Omsorg AS ble godkjent som kjøper av eierne i Kajalund Eiendom AS med basis i at konseptet; sykehjem på eiendommen, skulle videreføres. Dette er i henhold til de opprinnelige planene for eiendommen da den ble bebygd i 1964, og behovet for slike fasiliteter med leiligheter rundt er enda mer aktuelt i dag enn det var i for 55 år siden.

«Vi er svært godt fornøyd med at vi fant en løsning med videreføring av sykehjemsdriften med en aktør som tar eldreomsorg på alvor. Det betyr mye for både aksjonærer, beboere og naboer på Kajalund. Med filosofien bak Villa Skaar er vi sikker på at vi gjenvinner posisjonen som det beste sykehjem i Oslo. Den opprinnelige ideologien og idéen til stifterne av Kajalund fra 1964 får nå nytt liv, så vi ønsker Villa Skaar lykke til og håper på et langt og godt samarbeid.», sier Liv Bente Tvenge, styreleder i Kajalund Eiendom AS

For mer informasjon kan følgende kontaktes:

Skaar Omsorg AS, Richard Skaar Thorsrud rst@skaaromsorg.no / tlf.: 918 55 603

Kajalund Eiendom AS, Liv Bente Tvenge bente.tvenge@gmail.com / tlf.: 908 70 700

nyhet